Verslag dies GSA

De 34e dies natalis van de Groninger Studenten Aeroclub

Ook dit jaar waren weer vele oudgedienden op Valentijnsdag afgereisd naar het hoge noorden voor de jaarlijkse viering van de verjaardag ons mooie zweefvliegclubje. De GSA had zoals gebruikelijk een mooi programma voor ons samengesteld.

‘s middags was er de GSA ledenvergadering, waar de kascommissie na een marathon boekhoudcursus de verlossende (voorwaardelijk) goedkeurende woorden mocht uitspreken. Daarna door naar Kaap Noord, alwaar de GAZC onder het genot van een drankje aan het haardvuur doorsprak welke cadeaus ze dit jaar aan de GSA zouden schenken. Ondertussen werd de wintersteek uitgedeeld met hierin de grootste plannen van het nieuwe bestuur en zelfs een echte GSA woordzoeker. Honger gekregen van het puzzelen werd er een heus driegangen diner geserveerd en werden er de nodige speeches gegeven.

Nadat we ons buikje hadden volgegeten was het tijd om ons te verplaatsen naar Havenzicht. Ook hier was niet veel veranderd; Be tapte bier en het Eerste-Kamerlid dronk zoals gewoonlijk een drankje aan de bar. De ton stond nog in de hoek, maar in tegenstelling tot wat de media ons wil doen geloven zijn er toch rookvrije kroegen in Groningen. Het was dan ook een vreemd gezicht om de vertrouwde chefinstructeur regelmatig naar buiten te zien gaan voor de nodige frisse en iets minder frisse lucht. Blijkbaar wordt het runnen van een kroeg in deze tijden lastig, want ons bereikte het nieuws dat Be er binnenkort mee stopt. Waar moeten we dan in de toekomst borrelen?

Tot volgend jaar op het grootse lustrumfeest van zowel de GSA als de GAZC!

Paul Feitsma

Comments are closed.